Capaciteit en onderhoud bepaalden keuze voor SaMASZ.

Bij Van der Veen uit Spanga bepaalden capaciteit en onderhoud de keuze voor SaMASZ toen zij drie jaar geleden een nieuwe maaier kochten. Inmiddels hebben zij de nodige ervaring en komen ze tot de conclusie dat hun SaMASZ maaier een hele goede keuze is geweest, waar ze veel plezier van hebben.

Stef van der Veen is één van de bedrijfsopvolgers op hun melkveebedrijf van 50 hectare grasland in Spanga (Friesland). Drie jaar geleden kochten ze een nieuwe maaierset en kozen daarbij voor de vlindermaaier van SaMASZ van ruim 9 meter breed. Hierdoor wisten ze de capaciteit flink te vergroten. Inmiddels hebben ze een paar jaar ervaring en de verwachting dat het onderhoud gemakkelijk is en weinig tijd vergt is volledig uitgekomen. De smeernippels zijn allemaal goed te bereiken, het vervangen van de mesjes is snel gedaan en ook het winteronderhoud vergt weinig tijd.

Video

De maaier moet een heel aantal jaren mee en daarom is gekozen voor een robuuste machine met een duwende bok in plaats van de slepende bok die ze gewend waren. Verdere overwegingen waren het brandstofgebruik en het gewicht van de maaier. Dit laatste is belangrijk omdat het meeste grasland bestaat uit veengrond.

Na drie jaar ervaring kunnen ze wel zeggen dat de SaMASZ-maaier een goede keuze is geweest, waar ze nog jarenlang plezier van hopen te hebben.

Meer nieuws

Demo gaf de doorslag voor SaMASZ-maaiers.

12 mrt 2024

Bij Van der Veen uit Grootegast was het na een demo duidelijk dat ze voor SaMASZ maaiers zouden kiezen. Na drie jaar maaier is hij zeer tevreden.

SaMASZ, de maaierspecialist, maakt maaien betaalbaar.

23 nov 2023

Bezoek onze stand op de beurs in Gorinchem en kijk hoe SaMASZ u ondersteunt bij betaalbaar maaien, schudden en harken. Registreer u voor een waardebon van € 125,-.

Nieuwe bij SaMASZ: Vlindermaaier met Load Sensing en ISOBUS!

03 nov 2023

We zijn verheugd om onze nieuwste innovatie te presenteren op Agritechnica: de KDD911ST-H met Load Sensing hydraulisch systeem en ISOBUS-besturing. Dit geavanceerde systeem biedt ongekende voordelen voor efficiëntie, brandstofbesparing en gebruiksgemak in de veehouderij.